Detik 24 Oktober 2014

Assalamualaikum

Of spring, cream puffs, self-compassion and freedom
Hmm... Hampir 4 bulan tak update blog. Muahaha. Maklumlah calon ESPIEM lah katakan. 
Pejam celik, pejam celik tak sangka yang Aishah dah masuk form 5. What!!! I feel like it was just yesterday I went to the MRSM Parit. 

Itulah dunia. Masa terus berlalu. Usia terus meningkat. Lain pula di akhirat nanti. 
Kalau di syurga kita akan terus muda dan sihat untuk menikmati seluruh nikmat yang jauh lebih indah daripada kehidupan di dunia. Tapi, di neraka kita akan terus dihidupkan agar sentiasa merasai kesakitan dan keperitan seksa azab an-Nar. Nau'zubillahhi min zalik.

Dalam banyak-banyak hari yang ditempuh di maktab, ada satu hari yang sangat bermakna dan boleh dikatakan paling best.
24 Oktober 2014

Pagi itu merupakan
HARI GRADUASI MRSM PARIT KALI KEDUA 
Apa yang seronok???
Graduasi tahun ini telah melayakkan kesemua 208 calon SPM 14 untuk bergraduasi. Alhamdulillah. Kesemuanya dapat merasa memakai jubah graduasi. Apatahlagi, batch kita orang yang rasmikan jubah graduasi maktab. Tahun lepas maktab pinjam daripada maktab lain. MRSM baru lah katakan. Huhu.


Alhamdulillah, Aishah berjaya menduduki graduasi Kelas Pertama dengan pointer terkumpul 3.78. Alhamdulillah. Bukan senang nak dapat tu. Yang penting, waktu form 4 kena pulun dapat pointer tinggi...Nanti naik form 5, bila pointer jatuh sikit tak adalah menjejaskan TPNG ( pointer terkumpul ).

Debaran duduk di barisan hadapan ni lain macam sebab kita nampak semua yang terjadi betul-betul depan mata kita. Kita, orang pertama yang kena bangun untuk beratur mengambil 'skroll'. Huh.
  

Selesai Majlis Graduasi. Sembahyang Jumaat dulu. 3.00 petang, hantar jubah balik. Rasa macam nak bawa balik ja jubah tu, Tapi, nanti kena bayor RM 500. Huh. Tak sanggup, mak. 
Petang tu, terus turun dewan. Persiapan untuk 
Annual Dinner Le Virulents 
malam tu.

Aishah dilantik sebagai AMT ( ahli majlis tertinggi ) bahagian Montaj. Bukan satu montaj, tapi dua montaj yang kena siapkan. Memanglah nampak tugas buat montaj macam senang. Tapi, sebenarnya susah bila kita berurusan dengan orang lain. Huru-hara dibuatnya. Aishah belajar untuk bersabar dan professional apabila kita bekerja dan berurusan dengan manusia. 


Berbalik kepada Annual Dinner. Hmm, buat dalam maktab sahaja. Pengetua katakan bahawa SPM semakin hampir jadi, lebih baik buat dalam maktab. Hmm, mungkin itu lebih baik. Macam-macam yang dilalui barisan AMT atas,  sebelum berlangsungnya majlis. Terpaksa berurusan dengan pengetua berkali-kali. 
Akhirnya, malam itupun terlaksanalah majlis yang dinantikan Le Virulents. Bertemakan Guns n Roses, kesemua pelajar Tingkatan 5 kelihatan vogue sanagat. Bermacam-macam gaya ada. 



HOMEROOMKU SAYANGKU =)

Rasanya, buat di dewan pun better. Luas pun luas. Selesa. Overall, memang terbaik lah. 
Malam itu sahaja, Aishah dapat kumpulkan 5 'barang' sekaligus. Huh
Sijil Anugerah Kelas Pertama, 
Skroll Anugerah Khas Pengetua, 
Plak Anugerah Khas Pengetua, 
Teddy Bear Graduasi daripada mama ayah 
dan hamper cabutan bertuah Malam Annual Dinner.

Keesokannya harinya, bermulalah kembali perjuangan untuk menghadapi SPM. Sekurang-kurangnya 24 Oktober 2014 itu menjadi hari di mana stress kami dilepaskan sementara. Haha, sementara cuma.

Thanks for those remembrances...
......
Itu sahaja, 
kalam runcing daripadaku setelah sekian lama tidak menaip..

Assalamualaikum



Thanks For Reading شكران.

0 400 is kind-heart: