Hari yang Mendatang

Assalamualaikum.Semoga semua, sihat-sihat belaka. Insyaallah. Sekarang kita sudah pun berada pada ambang Februari. Sekejap sahaja masa berlalu. 

Cuti sekolah 3 hari ini sangat bermakna bagi Aishah. Kalau boleh nak settlekan segala kerja sekolah. Nanti buka sekolah, tadah tangan saja terima kerja sekolah yang baru. Begitulah kitaran kehidupan sebagai pelajar upper secondary. Memang mencabar, tapi mujahadah diri perlu diteguh. 

SMK Sultan Badlishah akan mengadakan pelbagai pertandingan sempena Maulidur Rasul. Aishah sengaja ambil kesempatan untuk sertai Pertandingan Syarahan. Syarahan ini agak lain di mana, ustazah tampalkan 6 tajuk syarahan pada papan kenyataan. Pada hari pertandingan, peserta akan cabut tajuk untuk disyarahkan. 

Pada mulanya, rasa macam boleh tak boleh saja. Tapi, Aishah tetapkan pendirian untuk terlibat dalam program sempena Maulidur Rasul ini juga. Dan Aishah pilih Pertandingan Syarahan. Penat juga nak cari isi bagi setiap ttajuk. Rasa macam buat 6 karangan. Bayangkan....

+++++++


Minggu hadapan, salah seorang kawan Aishah yang sangat baik akan tinggalkan sekolah. Nur Afifah binti Ismail. Itulah insan yang pertama yang Aishah kenal di SMK Sultan Badlishah. Tapi, percaya atau tidak, semasa awal-awal berjumpa, kami tak pernah bertanya nama. Tahu nama Afifah pun, apabila ada orang lain datang bersembang dengan Afifah, lepas tu terdengar nama Afifah. AFifah ini seorang yang ayu, lemah lembut, pendiam tapi kadang-kadang dia juga di luar jangkaan Aishah :)

Afifah, kalau hampa terbaca entri ini,

Pilihan yang hampa buat Insyaallah tepat. Sekolah Menengah Sains Seri Puteri semangnya sekolah yang tak dapat disangkal lagi kehebatannya. Hampa pun kena jadi hebat macam student dekat sana. Selamat belajar di sekolah baru. Carilah kawan yang baik macam kami ni. Hehe :)
Solat , aurat dan senyum jangan lupa. Ingat Aizat kata yang hampa cantik bila senyum. Kami setuju sangat.
Selamat menjadi warga Seri Puteri.

Itu sahaja
Assalamualaikum

* Tugasan akaun tergendala. Berkembanglah wahai otak. Fikir! Fikir! Fikir! *Thanks For Reading شكران.

1 400 is kind-heart:

Lia veSus Ayiz said...

Hoho. Nama km lg. Km yg bc bkn afifah. Muahahaha. Hw mmg brtimbun namun kita tabahkan diri untuk menyiapkan segala2nya. Asal ada add math dn mat sj mesti ada hw. Tension2!!
Nur Aizat Ayiz N.M.S.