Saya Sahut Cabaran

Assalamualaikum.

Wah, senyuman yang terukir masih belum reda. Hehe. Alhamdulillah baru sahaja mendapat novel, setelah 3-4 bulan tak cuci mata dengan bahan bacaan selain buku MATHEMATICS, SCIENCE dan yang serupa dengannya.


Oh, The Hunger Games Trilogy. Hehe. Bukan sengaja tak nak ambil The Hunger Games Trilogy tapi, tanggapan Aishah tentang novel itu yang mengatakan bahawa novel Cathching Fire di dalam series tersebut tak begitu menarik menyebabkan rasa untuk membeli novel tersebut pudar. Namun, tanggapan Aishah silap sebenarnya. Apabila review balik dekat Google Reads, ternyata menarik juga malah lebih aksi.

Awsome :)
I've never read such interesting political novel or trilogy. The story connects from chapter to chapter. I could just lying on my bed for 6 hours doing nothing but reading it.Fascinating,breathtaking,amazing.Such a gorgeous piece after Twilight Saga trilogy.I have no words for this,it's just awesome.I recommend for everyone outside.Come and read it,you'll love it and never regret! :) 
* Review daripada seorang pembaca The Hunger Games Trilogy . 

Untuk pengetahuan ini pertama kali Aishah membaca novel yang sangat tebal. Setakat ini, novel/buku yang paling tebal yang pernah Aishah telaah sebanyak 500> . Maklumlah, Aishah ini bukannya sejenis manusia yang gemar membaca.

Jadi, apabila mendapat The Twilight Series yang terdiri daripada Twilight, New Moon, Eclipse dan Breaking Dawn, rasa macam Aishah sedang berhadapan dengan satu cabaran. Namun, plot bagi novel ini yang telah menggamit hati Aishah membuatkan Aishah merasakan yang novel ini hanya ada 300 muka surat sahaja.

Yang paling tebal antara kesemua novel di atas ialah Breaking Dawn dan itulah novel yang Aishah baca sekarang. Bukan sengaja nak skip tapi, Aishah dah tengok movie bagi ketiga-tiga novel lain so, Aishah buat keputusan nak baca Breaking Dawn dulu. 

Walau apapun, diri ini akan still baca Twilight, New Moon dan Eclipse. My target to finish reading the novels is around 3 weeks to 1 months. Selepas selesai, nak dapatkan The Hunger Games Trilogy pula. Sebelum tu, kena kumpul duit dulu. Barulah senang hati masuk kedai buku :D


1- Twilight
1- The Hunger Games.

I bet, both must be the best :D.

Itu sahaja
Assalamualaikum

* Ujian Kecenderungan semakin hampir. prepare yourself !






Thanks For Reading شكران.

0 400 is kind-heart: