Fitnah yang Sungguh Memalukan

Assalamualaikum

Lama sungguh tak online fb. Semalam (khamis) tiba-tiba saja nak tengok facebook. So, Aishah pun log in.

Check notification ada tercatat



     Nur Afifah Ismail commented on your status update6:22pm
Terus klik. Sebab, setahu Aishah, Aishah tak pernah post apa-apa kat wall maklumlah, tak online. Mungkin Afifah comment post yang lama kot.

Bila buka saja. 
MASHAALLAH !!!!



Post tersebut bertulis sebegini

XXXXXXXXXXX
( maaf sebenarnya bukan itu tapi, ayat yang membawa maksud yang teruk sangat-sangat )

Terasa macam nak menangis saja waktu tu.

Persoalannya ??
Siapa yang post benda alah tu ?
Kenapa dia buat benda tu ?
Apa faedahnya memalukan orang ?

 Tanpa berlengah, terus delete lah post tu. Takkan nak biar lagi kot.
Mungkin ada yang terbaca. Tolong jangan percaya.
Ini mungkin angkara ANON atau HACEKRS. Aishah tidak menuduh sesiapa. 

Insaflah wahai si pelaku.
Dosa orang yang memfitnah itu lebih besar daripada dosa orang membunuh.
Mengaibkan orang itu merupakan suatu dosa yang sangat besar

Itu sahaja.
Assalamualaikum 


Thanks For Reading شكران.

1 400 is kind-heart:

Qienah said...

btol 2, fitnah mmg hukumnya berat..sabar n jgn mudah percaya..