Award bagi Pemenang Tempat Pertama dan Kedua

ASSALAMUAALAIKUM.

Hari ini sempat buat untuk dua pemenang saja dulu. Untuk pemenang tempat ketiga, Insyaallah, akan disiapkan.

Award buat pemenang tempat pertama dan kedua...


Cara nak ambil award di atas.
Save as picture.
Upload di photobucket untuk dapatkan HTML CODE.
Kemudian tampal lah HTML CODE tu dekat sidebar atau mana-mana.
Size original seperti di atas.

KEPADA AMIRAH, AWARD ANDA LAIN DARI YANG DI ATAS.
INSYAALLAH, MINGGU HADAPAN SIAP.

MAAF MENUNGGU.
Online seminggu dua atau sekali saja.
MAaf sangat.

Itu sahaja
assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

Fitnah yang Sungguh Memalukan

Assalamualaikum

Lama sungguh tak online fb. Semalam (khamis) tiba-tiba saja nak tengok facebook. So, Aishah pun log in.

Check notification ada tercatat



     Nur Afifah Ismail commented on your status update6:22pm
Terus klik. Sebab, setahu Aishah, Aishah tak pernah post apa-apa kat wall maklumlah, tak online. Mungkin Afifah comment post yang lama kot.

Bila buka saja. 
MASHAALLAH !!!!



Post tersebut bertulis sebegini

XXXXXXXXXXX
( maaf sebenarnya bukan itu tapi, ayat yang membawa maksud yang teruk sangat-sangat )

Terasa macam nak menangis saja waktu tu.

Persoalannya ??
Siapa yang post benda alah tu ?
Kenapa dia buat benda tu ?
Apa faedahnya memalukan orang ?

 Tanpa berlengah, terus delete lah post tu. Takkan nak biar lagi kot.
Mungkin ada yang terbaca. Tolong jangan percaya.
Ini mungkin angkara ANON atau HACEKRS. Aishah tidak menuduh sesiapa. 

Insaflah wahai si pelaku.
Dosa orang yang memfitnah itu lebih besar daripada dosa orang membunuh.
Mengaibkan orang itu merupakan suatu dosa yang sangat besar

Itu sahaja.
Assalamualaikum 


Thanks For Reading شكران.

Hadiah Doodle kepada Wafa'

Assalamualaikum.

Fuuh, seminggu tak update blog. Alhamdulillah, tak berhabuk langsung. Cuma tersesat kucing dekat sidebra title tu. Hehehe. Saja ja letak kucing tu, nak nunjukkan yang Aishah ni letih sesangat dengan homework bertimbun.

Tak apalah, doodle ni Aishah baru ja siapkan. So, nak kena bagi terus sebab dah lambat sangat.
Minta maaf kepada Wafa' sebab lewat kirim. 



Doodle kali ini, Aishah x guna mata anime sebab Aishah terdelete brush tu lah. Hehehe. So, ni mata kartun lleh yeee.. Memang tak cantik langsung

Kepada pemenang awards.. Nantikan awards itu ya. Separuh dah siap, tinggal seorang saja lagi kot.
Insyaallah,
Jumaat atau sabtu depan, Aishah buat entri tentang awards tu ya.

Beribu maaf dikirim atas kelewatan ini.
Bukan disengajakan tetapi, terdapat banyak halangan.
Maaf sekali lagi.

ANIME EYES :-


Itu sahaja
Assalamualaikum



Thanks For Reading شكران.

Science, Form 3, Chapter 2 >> HARD

Assalamualaikum.



Sekarang ni dah masuk bulan februari kan. Alhamdulillah, bagi matapelajaran Sains, Cikgu Azwan sudah habis mengajar sehingga Bab 2: Blood Circulation... Tajuk tu memang payah tahap gaban. Mungkin tajuk belakang lagi payah. 

Sebab kepayahan yang Aishah rasakan tu, Aishah telah mengambil masa satu hari untuk memahami mengenai blood circulation.

Tengok video pembedahan jantung, kedudukan jantung dan explore semua buku sains form 3 yang ada. Memang berbaloi tahu tak. 

Alhamdulillah, sekarang semua mengenai blood ciculation sudah disimpan di dalam kepala. Apabila, keluar bersiar-siar dengan adik di luar rumah, mesti sebut mengenai flow of the blood in our body.

Soalan Cepu Emas.. 

What is the largest arteries and vein ?
arteries - Aorta
veins - Vena Cava 

Which arteries carries oxygenated blood ?
* ingat oxygenated belah kanan (kiri jantung)
* Satu-satunya arteries yang berada di sebelah kanan ialah....
Aorta

Nama-nama bagi arteries dengan vein ni unik kan. 
Setelah memahami isi bagi bab ini, terasa macam diri ni layak menjadi pakar bedah jantung lah pula.
Padahal, baru belajar asas.
Hehehe.

Thanks to Allah for open my heart to accept these knowledge.
I hope it last forever.
Amin.

Assalamualaikum



Thanks For Reading شكران.