Tirai Contest Kreatif Menulis Dilabuhkan | Markah daripada Juri

Assalamualaikum.



Lama sungguh tak buat entri. Hari ini, nak buat pengumuman penutup bagi contest kreatif menulis berasama HOB.

Apakah perasaan Aishah sepanjang menganjurkan contest menulis cerpen ini ?

Secara jujur Aishah katakan, memang seronok dapat melihat bloggers kita menghasilkan karya mereka untuk contest ini. Memang serius best sangat cerpen mereka. Sekali baca, mesti nak tahu sampai habis.

Memang pada mula contest ini diadakan, penyertaan tidak begitu baik. Namun, apabila, contest ini menerima banyak penaja, contest ini semakin diterima baik oleh bloggers.
Terima kasih Aishah ucapkan.

Seramai 21 penyertaan yang menempah nama dalam contest ini. Heheh, bukan kena bayo, saja je letak ayat menempah..
Korang semua memang sporting.

Penilaian cerpen berdasarkan ( 10% bonus )
20% - komen blogger lain terhadap karya anda.
 20% - pengadilan rakan-rakan hebat dalam penulisan novel dan cerpen serta Aishah sendiri. 50% - bahasa yang digunakan. Cara Penulisan. Susunan cerita
Aishah ada highlight pengadilan juri dan Aishah 20%. Jadi, ini ialah markahnya.
Aishah akan paprkan markah ini dan update setelah juri memberi markah.
Markah yang diberikan oleh juri adalah per 50. Kesemua cerpen berjaya mendapat 40 dan ke atas.
Tahniah. Memang top lah tu.

1. Nini ( Mamat Desperate) - 40/50
2. Wafa'an-Nisa ( Istikharah Cinta) - 46/50
3. Amirah Fisra - 43/50
4. Cik Lia Lomi ( Bateri AA) - 44/50
5. Farz Zull ( Kerana Lolipop) - 42/50
6. Haliza Run ( Cinta Akhir Kata) - 45/50
7. Eimma ( Antamolu) - 47/50
8. Cik Myn ( Cinta Mekanik Cabuk) - 44/50
9. Cik NurFar ( Bos Kecik Aku Tu Sebenarnya Siapa?) 43/50
10. Chocolate ( Dongeng Dua Puteri) - 44/50
11. Cik Mira ( Ruhis) - 47/50
12. Puteri Auni Kamaruzzaman  ( Aku Gadis Luarbiasa) - 42/50
13. Farisya Risya ( Hanya Kerana Sebuah Persahabatan) - 40/50
14. Virtual Writer ( The Dreamcatcher) - 50/50
15. Ina Ania ( Sebuah Persahabatan) - 44/50
16. mimie_za ( Pengalaman Kehidupan) - 42/50
17. AtiraAmeer ( Seteguh Kasih Ayah) - 41/50
18. szalbiah iszmail (Kisahku Semanis Dark Chocolate) - 41/50
19.aLoWeRRa KiD's (Sebuah Pertemuan FANA..) - 42/50
20 Rafieq Roslan (Ikatan Benang Maya ; Secangkir Kopi, Seerat Facebook) - 43/50
21. Nur (Pengalaman Kehidupan)-40/50



Ingat, markah di atas hanya 20% sahaja. Jadi, jangan risau anda mempunyai 10% markah bonus. 


Juri yang menilai karya anda Amirah Yasmin

Percayalah, setiap orang ada bakat. Cuma bakat itu tidak dikupas. Sekiranya dikupas, insya-Allah, hasilnya pasti menarik. Tetapi, bergantung kepada cara anda mengupasnya, sekiranya kupas macam tak cukup makan, mungkin sebaliknya.

Di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Timbul sahaja minat, semua boleh.

Itu sahaja
Markah akan di update dari masa ke semasa
Insyaallah, kalau tidak ada halangan, bulan hadapan akan diumumkan keputusan. * menunggu penilaian drpd juri dan aishah


Thanks For Reading شكران.

Header Mana Yang Lebih Menarik

Assalamualaikum

Pengumuman : Keputusan bagi Contest Kreatif Menulis Bersama HOB akan diumumkan selewat-lewatnya sebelum bulan Mac. Tetapi, sekiranya hari Sabtu 28.1.2012 berjalan lancar, keputusan akan diumumkan esok.

Apabila diri kebosanan, mulalah nak mereka header.
JAdi, saya ingin meminta pendapat daripada rakan-rakan sekalian, untuk menyatakan pendapat mengenai header ni.

Apa perbezaan header yang dulu dengan sekarang ?

Mana yang lebih menarik ?

Mana yang paling layak diletakkan di blog Heart of Beauty.

Tolong berikan saranan anda. Harap, anda dapat memberikan pendapat.


Yang atas tu ATAU yang bawah tu ?
Rasanya , nak buat lain lagi lah...

Tukar dah !!!

Buat Baru !!!

Hmmm!!

Itu sahaja
Assalamualaikum



Thanks For Reading شكران.

Hadiah GA AMALINA *doodle

Assalamualaikum

for Fatin


For Mazliana


Setakat ini baru 2 orang yang menuntut hadiah..


* Pengumuman pemenang Contest Kreatif Menulis Bersama HOB akan diumumkan hari Jumaat ini atau Jumaat minggu hadapan. Hanya sedang menilai jalan cerita dan tatabahasa cerpen sahaja.

Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

Review Hadiah daripada GA by Amalina

Assalamualaikum.

14.1.2012 merupakan tarikh tamat bagi giveaway daripada amalina . Aishah sponsor 8 doodle. Memang lah 8 tapi, yang membezakan warna saja pun.

Doodle ni agak berbeza.
Ok, tak mo cerita panjang. Ni dia bayangan doodle nya

doodle tutup mata

kononnya doodle ayu lah..hehehe..tu semua doodle tak siap tangan dan kaki lagi. so, kepada pemenang, jgn risau, anda pasti dpt yang full siap nama korang lagi dekat baju doodle tu..

Itu sahaja
Assalamualaikum




Thanks For Reading شكران.

Ina Doodle Muslimah

Assalamualaikum

Salam hari Ahad. Semoga hari anda ceria selalu..

Mari kita sama-sama mencuci mata melihat doodle muslimah yang baru Aishah siapkan.

Nama doodle ini ialah Sofina aka Ina.



Besaunya doodle tu. Hahaha. Nevermind.. Masa yg diambil utk menyiapkan doodle ini ialah selama 45 minit.
Siap pun.

Itu sahaja.
Kalau nak doodle, join lah GA daripada AMALINA ZAINAL. Aishah ada menaja GA beliau.
Sebanyak 8 doodle yg bakal anda menangi.

Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

Contest Kreatif Menulis Bersama HOB

Assalamualaikum

tutup

Sebagai penutup acara tahun 2011, Aishah nak buat satu contest. 

Contest ini tidak seperti contest yang lain. Tapi, Aishah nak cungkil bakat bloggers saja. Siapa tahu, ada kalangan kita berkebolehan menjadi novelis.

* Kesemua yang menyeratai contest ini akan dimasukkan ke dalam bloglist bahagian Innovative Blogger.
Dulu Aishah cadang nak buat 3 kategori, tapi banyak sangat la pulak. Jadi, tukar menjadi satu sahaja iaitu :

Menulis Cerpen
- Menulis cerpen tentang apa-apa pun. (kisah dongeng, sahabat, cinta, semangat, moral)
- Menilai dari segi bahasa, penggunaan tanda baca yang betul dan tatabahasa.
- Unsur kecindan atau lawak sangat digalakkan.
- Penggunaan ayat seperti hang, ko, dan lain-lain dibenarkan untuk dialog sahaja.
- Dilarang Mengambil hak milik orang lain.
- Cerpen mesti dihasilkan sendiri.
- Tiada had patah perkataan. (janganlah terlalu pendek )

Syarat-Syarat:-
1. Follow blog Heart of Beauty untuk mengetahui informasi terkini.
2. Buat satu entri dan letakkan karya anda pada entri tersebut.
3. Letakkan banner di atas pada entri anda tersebut.
4. Tema bagi setiap kategori tersebut ialah bebas.
5. Kalau boleh tag 2 orang. Tidak wajib.
6. Siap. Kemudian, berikan link entri tersebut kepada komen sini.

Cara mengadil :-Setiap peserta akan mendapat markah bonus 10%.  
20% - komen blogger lain terhadap karya anda.
 20% - pengadilan rakan-rakan hebat dalam penulisan novel dan cerpen serta Aishah sendiri.
 50% - bahasa yang digunakan. Cara Penulisan. Susunan cerita
Jadi, bahasa yang dapat menambat hati dan bahasa bombastik pastinya mendapat markah tinggi.

Tarikh last - 1 Disember 2011 – 12 Januari 2012

* Sekiranya sudi menaja contest Aishah kali ini sila contact di Facebook Aishah atau ini e-mel Aishah
- noraishahnorrifin@gmail.com
- noraishahnorrifin@yahoo.com.my
Tiada paksaan dalam menaja....
Contest ini tidak ramai yang meminatinya, namun penyertaan anda amat diharapkan. Sekiranya contestant kurang 6, contest ini akan terbatal. Aishah tak rancang sampai berpuluh-puluh, beratus-rastus yg join.
Marilah sertai contest ini. Insyaallah, anda akan berjaya menghasilkan karya yang terbaik. Aishah tidak nafikan bahawa Aishah sendiri masih lemah dalam bidang menulis. Tetapi baru nak berjinak-jinak saja. Semoga berjaya, rakan-rakan.
Itu sahaja.
Assalamualaikum




Thanks For Reading شكران.

Contest Impian Menjadi Realiti

Assalamualaikum.


Contest Impian Menjadi realiti ini dianjurkan oleh Cik Kumbang. Sesiapa yang berminat boleh lah klik banner yang direka oleh Cik Kumbang tu.

Ni template yg Aishah idamkan. 


Amboi, mengada-ngada ngat eh, nak design lagu ni- lagu ni. Wahai Cik Kumbang, sebenarnya Aishah tak kisah langsung tentang warna. Terserah, Cik Kumbang. Header tu kalau boleh pakai header Aishah yang sekarang eh...Sorry, sebab Aishah ni perlittt.
Cuma tambahkan link untuk tab sahaja dekat sebelah tu.

Comot  nya lukisan tu. Hehehe.

Bawah ni ialah blog yang Aishah selalu admire :-

Blog diorang memang the best lah.. Design nya pun sangat cantik.. Aishah sukee sangat....

Korang yang Aishah tag ni mesti join. Hehehe, tiada paksaan lahh.


Tarikh tutup
16 januari 2012
Itu sahaja.
Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

Doodle Trade with Iffah Fakhira

Assalamualaikum.

Tempoh hari, Iffah Fakhira dan Aishah bercadang untuk menukar doodle. Tak sangka Iffah, menyiapkan doodle dengan begitu cepat. Aishah pula yang lambat.

Doodle daripada Iffah sangat cutemiut. Comel jer. Nak tengok..

Comel kan... Doodle tu mesti baru belajar pakai tudung lilin. Tu yang keras semacam tu.

Ok, Aishah baru saja buat doodle ni.
Seriously, doodle ni disiapkan dalam keadaan yang kelam kabut.


Ifah, so sorry sangat sebab tudung dia ni pun keras macam lilin.
Ambillah dengan rela hati kalau sudi.

Doodle kali ini, Aishah tak pakai mata anime, mulut real dan kening real. Sebab, Aishah nak bawa unsur doodle .. Hehehe, doodle lah tu.
Insyaallah, kalau ada masa terluang, Aishah akan buat yang lebih lawa. Insyaallah.

* nak tengok trade Aishah dengan Puteri Minho

Itu sahaja
Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.