Contest Kreatif Menulis Bersama HOB

Assalamualaikum

tutup

Sebagai penutup acara tahun 2011, Aishah nak buat satu contest. 

Contest ini tidak seperti contest yang lain. Tapi, Aishah nak cungkil bakat bloggers saja. Siapa tahu, ada kalangan kita berkebolehan menjadi novelis.

* Kesemua yang menyeratai contest ini akan dimasukkan ke dalam bloglist bahagian Innovative Blogger.
Dulu Aishah cadang nak buat 3 kategori, tapi banyak sangat la pulak. Jadi, tukar menjadi satu sahaja iaitu :

Menulis Cerpen
- Menulis cerpen tentang apa-apa pun. (kisah dongeng, sahabat, cinta, semangat, moral)
- Menilai dari segi bahasa, penggunaan tanda baca yang betul dan tatabahasa.
- Unsur kecindan atau lawak sangat digalakkan.
- Penggunaan ayat seperti hang, ko, dan lain-lain dibenarkan untuk dialog sahaja.
- Dilarang Mengambil hak milik orang lain.
- Cerpen mesti dihasilkan sendiri.
- Tiada had patah perkataan. (janganlah terlalu pendek )

Syarat-Syarat:-
1. Follow blog Heart of Beauty untuk mengetahui informasi terkini.
2. Buat satu entri dan letakkan karya anda pada entri tersebut.
3. Letakkan banner di atas pada entri anda tersebut.
4. Tema bagi setiap kategori tersebut ialah bebas.
5. Kalau boleh tag 2 orang. Tidak wajib.
6. Siap. Kemudian, berikan link entri tersebut kepada komen sini.

Cara mengadil :-Setiap peserta akan mendapat markah bonus 10%.  
20% - komen blogger lain terhadap karya anda.
 20% - pengadilan rakan-rakan hebat dalam penulisan novel dan cerpen serta Aishah sendiri.
 50% - bahasa yang digunakan. Cara Penulisan. Susunan cerita
Jadi, bahasa yang dapat menambat hati dan bahasa bombastik pastinya mendapat markah tinggi.

Tarikh last - 1 Disember 2011 – 12 Januari 2012

* Sekiranya sudi menaja contest Aishah kali ini sila contact di Facebook Aishah atau ini e-mel Aishah
- noraishahnorrifin@gmail.com
- noraishahnorrifin@yahoo.com.my
Tiada paksaan dalam menaja....
Contest ini tidak ramai yang meminatinya, namun penyertaan anda amat diharapkan. Sekiranya contestant kurang 6, contest ini akan terbatal. Aishah tak rancang sampai berpuluh-puluh, beratus-rastus yg join.
Marilah sertai contest ini. Insyaallah, anda akan berjaya menghasilkan karya yang terbaik. Aishah tidak nafikan bahawa Aishah sendiri masih lemah dalam bidang menulis. Tetapi baru nak berjinak-jinak saja. Semoga berjaya, rakan-rakan.
Itu sahaja.
Assalamualaikum




Thanks For Reading شكران.

39 400 is kind-heart:

sha my heart said...

saya nak join.. tapi saya tak la kreatif mana. taha suam kuku jer.

Kalau nak ramai penyertaan, promosi la selalu =)

P/s: apa hadiahnya? tak jumpa dalam blog yg diberi link tu. sebab guna style tu, tak reti nak explore.

jemput ke blog: tips persediaan utk orang masuk dapur kita

Nor Aishah said...

Sebenarnya, orang yang tak kreatif pun bleh hasilkan karya yang menarik...Apa salahnya kita cuba

run aziluz said...

limit words untuk cerpen berapa?

Nor Aishah said...

Bebas. Tidak kisah berapa pun.

Amirah Fisra said...

saya nak join, InsyaAllah :D

izamin said...

fizah nak join.. walaupon tak kratif sngt.. :) insyallah :)

farz zull said...

cerita sedih boleh? Saya memang ada suka2 buat cerpen, karya sendiri bila2 bosan..:)

nini said...

join contest aishah

http://duniasaya2001.blogspot.com/2011/12/contest-kreatif-menulis-bersama-hob.html

=D

WaFa' aN-NiSa' said...

salam, bermnat utk menyertai..cma boleh ke ltak cerpen yg sya pnh ltak kt blog sblm ni..memandangkn skrg ni xde msa utk menulis cerprn yg bru..tp cerpen yg ini hasil penulisan sendri..silalah komen klau sudi http://wafa-annisa.blogspot.com/2011/04/istikharah-cinta.html

Amirah Fisra said...

http://seindahpelangi18.blogspot.com/2011/12/contest-kreatif-menulis-bersama-hob.html

jemput baca ye? hehe :D

tak kreatif mana pun.. huhu

Cik Lia Lomi said...

assalamu'alaikum, Lia join sini.

http://liailnia.blogspot.com/2011/12/contest-kreatif-menulis-bersama-hob.html

ed sassin said...

AE join This Contest ! hehehe . ngee . nie dia ////

http://ainaanispunyastory.blogspot.com

jemputt baca ye ? =D .

ed sassin said...

@Nor Aishah

AE JOIN ! ... hehe . AE noin sinie . baca ye ? hehehe =) first time join contest .

--> http://ainaanispunyastory.blogspot.com

ed sassin said...

AE join sini ! Hehe .
jemput baca ye .

--> ainaanispunyastory.blogspot.com

Nik Ainaa said...

Kalau sempat saya nak join :)

farz zull said...

farz dah join!

KERANA LOLIPOP, jemput baca...;)

http://fadazaz.blogspot.com/2011/12/contest-kreatif-menulis-bersama-hob.html

Haliza Run said...

sy join, penuhi terma dan syrat tak? kalau tak bgtau ye, dah komenlah....hehehhe


http://halizarun.blogspot.com/2011/12/contest-kreatif-menulis-bersama-hob.html


maceh

mia kaftiya said...

nak join! nak join! nk join! bukak agi kan?? hehe..

Eimma said...

http://taipanjemarieimma.blogspot.com/2011/12/contest-kreatif-menulis-bersama-hob.html


Eimma join :)

Cik Myn said...

assalamualaikum..myn nak join jugak..

http://coretcoretanmyn.blogspot.com/2011/11/cinta-mekanik-cabuk.html

jemputlah baca...:)

cik NurFar said...

Assalamualaikum...
sy nk join jugak
singgah ye..selamat terhibur
http://nurfarsikin.blogspot.com/2011/12/bos-kecik-aku-tu-sebenarnya-siapa.html

Chocolate said...

saya join juga.Saja cuba2 :D

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2011/12/contest-kreatif-menulis-bersama-hob.html

wan niahix said...

wan tolong promote je... hahak... boleh kan? ^_^...

Cik Mira said...

salam.

saya nak join ^^,
http://nur0310ish.blogspot.com/2011/12/contest-kreatif-menulis-bersama-hob.html

Puteri Auni Kamaruzzaman said...

http://puteri-auni.blogspot.com/2011/12/contest-kreatif-menulis-bersama-hob.html

Budak tahun 5 joined ! Harap menang XD

farisya risya said...

http://wwwfarisya.blogspot.com/2011/12/contest-kreatif-menulis-bersama-hob.html

join..:)

Ku Azhar said...

gud luck!! cayook2 :0

Virtual Writer said...

Nak join jugak la. Tema bebas kan? Cerpen saya bertemakan science fiction dan dah lama publish kat blog. Kalau ada syarat yang tak cukup tu, bagitau la eh. :)

http://keretatua.blogspot.com/2011/07/dreamcatcher-cerpen.html

AtiraAmeer said...

kenapa saya x bleh click join untuk blog http://pelangychinta.blogspot.com/ ???

AtiraAmeer said...

ni karya yg tersimpan lama ;)
dan bakat masih kurang , slamat membaca ;)

http://atirameer29.blogspot.com/2011/12/cerpen-seteguh-kasih-ayah.html

Ina Ania said...

Akak saya join yea. :)

http://nikainaa.blogspot.com/2011/12/contest-kreatif-menulis-bersama-hbo.html

mimie_za said...

nur join.maaf la kalu tak best.saja mencuba.banyak lagi perlu diperbaiki.minta tunjuk ajar ye
http://ceritaladiespurple.blogspot.com/2011/12/cerpen-pengalaman-kehidupan.html

szalbiah iszmail said...

http://szalkazuya.blogspot.com/2012/01/kisahku-semanis-dark-chocolate.html

Szal's join...=)

aLoWeRRa KiD's said...

kid's cuba,, maaf.. blog ada masalah teknikal....

http://kids-lerra.blogspot.com/2012/01/fanawmv.html

aLoWeRRa KiD's said...

http://kids-lerra.blogspot.com/2012/01/silakan-baca-tuan-punya-blog.html

wan niahix said...

kawan wan join...

hehe...

ni entri dia...

http://kids-lerra.blogspot.com/2012/01/fanawmv.html

Khatijah Nur Ain said...

kalau buat cerpen paranormal boleh kan?

Rafieq Roslan said...

Ramai sudah yang masuk.. Internet busy susah nak send url.. Mungkin pos saya tidak boleh dikateorikan terbaik sebab.. saya baru masuk hari ini.. :)

Komen pon masih kosong.:) Apa-apa pun janji hasil kesusasteraan itu sudah menjadi kepuasan .. Saya sangat berharap cikblog sudi add saya di fb :)

asli pos : http://www.facebook.com/note.php?note_id=130846956957049

pos untuk contest blog: http://apit555.blogspot.com/2012/01/contest-kreatif-menulis-bersama-hob.html

Baca lah untuk keseronokan tuan blog :)

Rafieq Roslan said...

http://apit555.blogspot.com/2012/01/contest-kreatif-menulis-bersama-hob.html

Saya harap dapat teguran tentang cerita ini oleh pihak HOB ^_^