Kesilapan Yang Besar

Assalamualaikum.

Beribu sesalan.. Hmm. Saya langsung tak perasan Tulisan Allah dan Muhammad itu berada di bawah... Subhanallah, apa yang aku buat tu..

Seblum ni, Aishah ada buat header. Tapi tulisan Allah dan Muhammad itu, tidak disengajakn diletakkan di bawah... Memang seriously langsung tak terlintas di hati nak kata yang benda tu salah.

Lepas tu, Kak Mas datang tegur. Alhamdulillah, ada insan yang sudi memberi teguran. Kalau tak sampai ke sudah dosaku ini menjadi besar.

A lot of thanks to Kak Mas

Thx

Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

End Year Giveaway

Assalamualaikum


tarikh tutup '
31.12.2011

tag

Power lense..
Aishah tak reti sangat lah bhgn power ni... antara 100 hingga 200..Hehehe

sponsor pertama : ALL TYPE LENSE beliau sponsor 2X contact lense and 2X case lense untuk sepuluh pemenang
sponsor kedua : NABILA MARS beliau sponsor 5X header
sponsor ketiga : MALIIHAH MADZELAN beliau sponsor 1X header
sponsor keempat : AINA HANANI header glitters 2X dan edit classic template 1X
sponsor kelima : ANYS  3X single doodles
sponsor keenam : PEARL CLOSET5x baucer RM 15 , 5x baucer RM10 , 5x baucer RM5
sponsor ketujuh : MOST DAGANG TRADING 3X hemrmes purse

Itu sahaja
Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

Saat-Saat Meninggalkan Masa Berseronok

Assalamualaikum.

Sekarang ini Aishah sedang menghitung saat-saat akhir untuk Aishah bergembira dengan dunia blog. Kerana sebaik sahaja Aishah menyarungkan uniform sekolah....

.
.
NO DOODLE
NO FACEBOOK
NO BLOG
NO INTERNET
NO Fun

OMG. Jadi, kepada yang menyertai Contest Kreatif Menulis Bersama HOB, Aishah harap korang dapat bersabar sehingga keputusan ddikeluarkan nanti. Aishah tak yakin seminggu selepas 12 Januari 2012. Mungkin pada hari yang cuti panjang atau selepas peperiksaan.

Tapi, jangan risau... Hadiah tak ke mana-mana lah. Cuma Aishah perlu waktu untuk menyiapkan semua tu ok.

Penghargaan yang tak terhingga kepada yang sudi menyertai contest ini. Korang memang best la. Mungkin insan - insan inilah yang akan menjadi pelapis Ain Maisarah suatu hari nanti, Insyaallah.

Saya berharap sangat agar semua pihak dapat memahami situasi Aishah

Assalamualaikum

* sronoknya menang GA daripada Nisa Kay.. Ramai lagi yg menang kan..


Thanks For Reading شكران.

Tagline Blog Aku Cun

Assalamualaikum,

Wah, Geng Fiq'ra sekarang sedang melancarkan aktiviti ke 6 iaitu Tagline Blog Aku Cun. Seronok juga dapat mengikuti setiap aktiviti dalam Geng Fiq'ra.

This is my blogger card.

Banner for this activity

Tagline bagi blog Aishah ialah....

Heart of Beauty

Tagline bagi blog Heart of Beauty sentiasa berubah..

Sebelum ini , 
" Let's Find The Truth Together"
" Truth is Everywhere with us because Allah is beside us "
" Allahuakbar Allahuakbar Allahuakbar "

Kalau dilihat dari segi tagline Aishah pada waktu itu menjerumus kepada Islamic kan. Sesuai lah dengan tajuk  blog Aishah iaitu Heart of Beauty yang membawa maksud hati yang cantik. Cantik di sini membawa maksud, bersih dari segala sifat prasangka buruk dan suci sentiasa.

Namun, Tagline Islamic ini hanya Aishah kekalkan pada banner sahaja iaitu
" Your Way Can Be Described Through Your Heart "
Maksudnya, Tingkah laku kita dapat digambarkan melalui hati kita. Andaikan kita dapat melihat hati seseorang, mesti kita tahu kan orang tu baik atau jahat. Pernah terjadi kisah di mana seorang tua meminta kepada pemotong daging bahagian yang paling baik dan buruk. Kedua-duanya diberikan bahagian hati oleh pemotong daging itu.

Sekarang, 
Tagline blog Aishah ialah 
" Knowledge is My Companion, It's with me wherever I go. My Heart is its container not the bookshelf "

Tagline ini bukan sekadar pegangan untuk blog ini tetapi pegangan dalam diri Aishah sendiri. Jadi, Aishah pun meletakkan kata-kata tersebut sebagai tagline blog Heart of Beauty.
Namun terselit sedikit Islamic di situ iaitu 
Aishah nyatakan di situ Islamic Blogger dan berada di antara nama Muhammad SAW dan Allah SWT.


* Kategori pilihan ------------>> Kategori 1
Itu sahaja
Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

JCS Product Review

JCSAssalamualaikum.

JCS

klik gambar di atas utk ke fan page JCS.

JSC ini memasarkan pelbagai jenis jualan. Kalau pembaca pergi ke blog JCS memang rambang terus. Maklumlah semuanya cantik-cantik belaka.

KLIK SINI untuk ke blog JCS


Ok, dekat atas tu ialah salah satu jenis tudung bawal. Unik sungguh tudung bawal sekarang kan. Dah macam selendang atau shawl dah.


Yang atas ni pula menurut JCS  ialah sheer cardi ( 2-way ) . Entahlah, saya sendiri belum pernah dengar. Tapi, cantik kan. Orang yang lawa mesti cocok pakai tudung ni/




Ini pula skirt, Nampak tak, tadi, tudung sekarang skirt. Banyak lagi yang ada dekat JCS ni. Skirt ni bernama 
 AWESOME CHIFFON CREPE LONGSKIRT by JCS
pakat dok tempek dari blog je ni...... Kembang nya skirt ni. Sesuai sgt pada penggemar blouse. Mesti serasi kan.

Akhir sekali iaah asesorinya. Fuuh, memang menarik. Tengok bawah ni




 J07: Double-layer Vintage Boxes (4 colours, 15cm x 10cm x 12cm)

A01-A13159: Camera of Big Diamond (as cool as Superstar)


Comel kan.

Kepada yang menggemari untuk bershopping. Apa lgi, lawati laman we beliau di sini

Mesti puas punya lah.

Itu sahaja Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

1st Giveaway by Nadia

Assalamualaikum


Klik banner utk join.

Due date : 31 december 2011.

Saya nak buat sticky post tapi, saya tgh buat contest yang sedang di sticky. SO, tak boleh lah nak sticky post.


Insyaallah, akan buat entri mengenainya,..ENTRI SIAP..>>>DI SINI<<<<

Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

Peraduan Blog Tercantik

Assalamualaikum


Banner yang simple ni sebenarnya akan membawa kepada kita sesuatu yang sangat menarik. Nak tahu, klik banner cantik tu.

I have to tag at least 5 person. OK, there you are..

Hehehe, korang join tau.

Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

Contest Header Paling Awesome

Assalamualaikum

* wah, 3d banner tu. Mesti pandai guna Xara 3d kan.


Syarat-Syarat
1 . Follow blog IFFAH dan YANA (untuk tahu perkembangan tentang contest nie)
2 . Terbuka kepada warga Malaysia
3 . Like fanpage IFFAH
4. Letak tajuk contest : Contest Header PalingAwesome by Iffah & Yana
5 . Buat satu entry pasal contest ni and letak banner kat atas tu .
6 . Poskan comment anda dekat box IFFAH jika anda dari blog iffah . poskan comment anda dekat box YANA jika anda dari blog yana . pos dekat shoutbox tidak akan diterima .
7 . Jika kurang dari 20 orang , contest ini automatic terbatal
8 . Tag 2 rakan blogger atau lebih . Pastikan mereka Tahu .


NI header blog Aishah






TAg.. Semua kalau buleh. Tapi ni special person. Huda dan Yana Nichkun

Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

End Year Mega Giveaway


Assalamualaikum.

Bila-bila sahaja GA ini akan ditutup. Itulah antara kata-kata daripada admin blog. Jadi, siapa cepat dia dapat. Sebab cuba tengok ganjaran bagi sesiapa yang join GA ni. Meletup kan.

Kalau ada yang ingin sertai bersama KLik < sini >

Itu sahaja. Kalau nak tengok senarai hadiahnya..Tengok sendiri dekat blog admin yang sangat cantik  macam tuannya itu.

Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

Penaja Yang Sangat Sporting

Assalamualaikum.

* buruk sungguh kaki doodle ni


Sejahtera ke atas pembaca sekalian. Siapa tak seronok kalau ada yang sudi menaja apa-apa peraduan yang kita anjurkan. Mesti seronokkan. Pada kali ini, Aishah tengah mengadakan Contest Kreatif Menulis Bersama HOB.

Di mana objektif Contest ini diadakan ialah :-
1. Ingin berkenalan dengan blogger yang mempunyai bakat dalam bidag penulisan.
- Sebelum ini, Aishah telah menganjurkan Contest Blog Paling kemas. Banyak blog yang Aishah kenal yang   mempunyai kreativiti menjaga blog mereka. Kali ini, Aishah berserta semua bloggers lain nak berkenalan dengan penulis-penulis yang hebat

2. Melihat sejauh mana Daya Imaginasi blogger
- Bloggers ni bukannya sekadar edit blog saja. Kita juga kena buat entri dan post yang menarik. Jadi, imaginasi yang terdapat pada diri blogger ini mampun digunakan untuk menghasilkan karya yang terbaik.

3. Lu Pikir Lah Sendiri
- Banyak lagi kan....Termasuklah mengeratkan hubungan antara bloggers.

Jadi, berbalik kepada penaja. Terdapat banyak penaja yang sudi menaja contest Aishah kali ini. Ada yang Aishah gunakan hadiah Aishah sebagai hadiah untuk Contest. Contohnya, Aishah memangi contest. Hadiah untuk contest tu, Aishah gunakan sebagai hadiah untuk contest Aishah.

Terima kasih banyak-banyak atas segala bantuan yang disalurkan. Orang kata, kita buat baik dekat orang, orang lain akan buat lebih baik dekat kita.
Amin


Semua ini hanya untuk mengalakkan penyertaan daripada anda semua.
Insyaallah, pada tahun hadapan mungkin Aishah tak seactive tahun ini. Inysallah, masa yang diberikan ini akan digunakan untuk membaca karya yang dihantar.

Itu sahaja.
Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

My First Giveaway by Aimi

Assalamualaikum


Join this GA

Tagged :- Fahuna , Cik Purple, Eyfa

Itu sahaja
Petik kata admin blog : Hadiah OHSEMMM

Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

First Giveaway Little Attic Art's

klik banner to join

WHO CAN JOIN?
Anyone.
Blogger OR Facebooker.
Anywhere you are.

HOW TO JOIN?
All you need to do is...
Firstly, make a post about this giveaway.
(just copy/share this post on your blog or wall & link to this page)

In the comment box under this post, please leave...

Your Name
Your Email
Your Posted Link

PRIZES
Little Attic Art's Product

DEADLINE
28th December 2011

3 Lucky Winners will be picked randomly.
Winners will be announced on 30th December 2011.

Interesting right..
Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

GA : End Year Random Giveaway

Assalamualaikum


Done follow two blogs
Done Like two pages.
But
But
But
I don't have my twitter accountss. Sorry, admin I can't follow your twitter

Due date
31.12.11

Join cepat..Aishah berani angkat tangan lah yang hadiah dia memang gempak.

Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

Ifaz Collection Giveaway

Assalamualaikum.


Giveaway yg Aishah join ni lain sikit. Terdapat 3 Giveaway kesemuanya..Jadi, anda bolehlah pilih GA mana yang anda ingin.

Aishah memilih Giveaway 2 iaitu tudung dan brooch hitam. Cantik kan,

Anda yang ditag...Harap join GA ni.... Eyfa Alias

Itu sahaja.
Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

Azan Dikumandangkan 24 Jam Di Dunia

Assalamualaikum.

SIapa ada baca tentang entri INI dekat blog Aishah. Beberapa hari kemudian, seorang blogger telah memberi feedback terhadap entri tersebut. Ini yang beliau katakan


Einz ada sebut mengenai azan. Jadi, Aishah berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut. Jadi, satu pencarian telah dilakukan. Jenuh lah search dekat Google. Akhirnya dapat pun. Aishah pun dah faham dengan fenomena azan. Kalau pembaca sekalian membacanya pasti  terpegun.

Aishah share info ini <drpd sini>



Ketahuilah bahawa pada setiap waktu, ribuan bilal di merata dunia akan melaungkan azan, mengakui 'Bahawa Allah Sahaja Yang Patut Disembah, dan Nabi Muhammad Adalah Rasul Allah.'

Dimulakan dengan Indonesia yang terletak dibahagian timur dengan ratusan kepulauan-nya dan jumlah penduduknya seramai 180 juta.



Sebaik masuk waktu Subuh, Azan mula berkumandang dari kawasan ini dengan ribuan Bilal yang akan melaungkan Ke-Agungan Allah S.W.T Dan Nabi Muhammad S.A.W.



Proses ini akan bergerak kearah barat kepulauan Indonesia. Perbezaan masa antara timur dan barat Indonesia adalah 1-1/2 jam.

Belumpun laungan Azan dimerata Indonesia selesai, ianya bermula pula di Malaysia.

Berikutnya di-Burma dan dalam masa satu jam selepas Azan dilaungkan di-Jakarta, tiba giliran Dacca di Bangladesh.

Berikutnya laungan akan kedengaran di Calcutta dan terus ke Srinagar dibarat India.

Perbezaan waktu dikota-kota Pakistan adalah 40 minit jadi dalam jangka masa ini, Azan akan berkumandang diseluruh Pakistan.

Belum berakhir di-Pakistan, Azan akan bermula pula di Afghanistan dan Muscat.

Perbezaan waktu antara Muscat dan Baghdad adalah satu jam. Dalam jangka masa ini, Azan akan berterusan dilaungkan di UAE, Makkah, Madinah, Yaman, Kuwait dan Iraq.

Proses ini berterusan setiap detik sehingga ke pantai timur Atlantik.

Jarak masa Azan mula dilaungkan di Indonesia sehingga ke pantai timur Atlantik adalah 9-1/2 jam.

Belumpun Azan Subuh berkumandang di pantai Timur Atlantik, Azan Zuhur kini sudah mula dilaungkan di Indonesia. Ini berterusan bagi setiap waktu sembahyang, tidak putus-putus.

Subhanallah, begitu hebat dan agungnya Islam!

Takbir Allahuakbar Allahuakbar Allahuakbar




Semoga info ini dapat menambahkan ilmu di dada kita termasuk saya sendiri,

Assalamualaikum wbt


Thanks For Reading شكران.

Tiba-Tiba Minat Mengait

Assalamualaikum.

Sesiapa di sini yang mempunyai seni mengait benang tak? Seronok juga kan kalau dapat belajar cara nak mengait ni. Sangat menarik. Kebolehan itu juga boleh diaplikasikan dengan pelbagai cara. Antaranya menghasilkan baju, scarf, sarung tangan dan hiasan rumah. Menarik kan.

Orang selalu mengait menggunakan bahan di bawah ni.

menurut yang Aishah tahu, medium yang paling penting ialah benang untuk mengait dan 'crochet hook'. Crochet hook ni ialah sejenis batang di mana ada macam hook depan dia *betul ka aku ni. ' hook ' tu penting untuk menarik benag dan menyambungkan benang menjadi sesuatu barang.

Nak tengok crochet hook dgn lebih jelas... Tengok bawah ni


Crochet hook ni terdiri daripada pelbagai saiz. Aishah sendiri pun tak tahu apa sebabnya saiz berbeza.

Bawah ni pula benang yang digunakan untuk mengait
* macam benang bulu kambing je

Nak tengok tak hasil mengait benang ni. Sangat menarik..





Harap-harap lepas habis PMR nak pergi kelas menjahit. Nak belajar semua teknik menjahit termasuk cara nak crochet ni. Insyaallah.

Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

Story Aku & Lagu


Assalamualaikum

Lagu yang memberi makna yang mendalam terhadap diri Aishah ialah lagu
' Adakah Kau Lupa'.
Tak glamour pun lagu ni.

Fahami lirik ini. Sekiranya kita seorang Islam yang cinta akan jihad pastinya, terdetik suatu rasa yang lain daripada yang lain.

Adakah kau lupa
Kita pernah berjaya
Adakah kau lupa
Kita pernah berkuasa

Memayungi dua pertiga dunia
Menrentas benua melayar samudera
Keimanan juga ketaqwaan
Rahsia mereka capai kejayaan

Bangunlah wahai anak bangsa
Kita bina kekuatan jiwa
Tempuh rintangan perjuangan

Gemilang generasi yang silam
Membawa arus perubahan
Keikhlasan hati dan nurani
Ketulusan jiwa mereka berjuang

Sejarah telah mengajar kita
Budaya Islam di serata dunia
Membina tamadun berjaya
Merubah mengangkat maruah
Allahu Akbar







Kawan-kawanku sekalian.
Tahukah kamu, bagaimana sukarnya Rasulullah mendapatkan Kota Suci Mekah bersama para sahabat.

Bagimana para sahabat bertempur dalam Peperangan bersama Rasulullah untuk melangsaikan arahan Allah SWT

Bagaimana strategi diatur oleh Abu Ubaidah bersama Khalid al-Walid menakluk Parsi.

Bagaimana hebatnya Sultan Muhammad Al-Fateh membenarkan hadis Rasulullah untuk menakluki Konstantinopel atau Istanbul.


Bagaimana Salehudin Ayubi bertempur dengan Tentera Salib lalu menggenggam Kota Palestin.

Bagaimana Iskandar Zulkarnain membesarkan empayar Islam.

Dan banyak lagi.

TETAPI !!

Apa yang terjadi 

Kesemua peristiwa bersejarah itu DILUPAKAN oleh generasi hari ini. LUpakah kita bahawa apa yang kita peroleh pada hari ini adalah daripada semangat jihad yang mereka taruhkan semasa berperang. Lupakah Kita. 
Apa yang kita tertarik??? 
gejala sosial yang melampaui batas, kebebasan dan Hiburan. Betul atau Tidak. Betul, rakan-rakan. 

Peritnya apabila melihat Istanbul tidak lagi 100% negara kota Islam, Palestin ditakluk oleh rejim Israel.
Saudara-saudara Islam kita di Palestin diseksa. Masjid suci iaitu kiblat pertama umat Islam menjadi sasaran tentera Isael.

Ayuh, Bangkit wahai generasi. Gunakan kekuatan yang kita miliki ini untuk merampas semula negara yang  pernah menjadi negara Islam. Pastinya kita menginginkan dan merindui kemenangan yang pernah kita peroleh suatu masa dahulu.

Fikir-fikirkan. Semoga info yang Aishah berikan ini dapat dijadikan tauladan buat kita semua. Kesemua yang Aishah catatkan ini, adalah berdasarkan buku sejarah Islam yang pernah Aishah baca. Sama-samalah kita nilai jiwa masing-masing. Mana yang tak betul kita repair.

Nak join.


Sekian. Assalamualaikum






Thanks For Reading شكران.