Menyertai Pertandingan Pidato

Assalamualaikum dan sambutlah salam 1 Malaysia daripada saya, anak Malaysia.

Ewah, sejak menyertai Pertandingan Pidato untuk Karnival Bintang Kecil ini, Aishah semakin pintar menggunakan ayat-ayat yang power dalam ayat. Percaya tak yang Aishah masuk Pertandingan Pidato. Mesti tak caya kan?

Sebenarnya macam gini. Semasa sekolah rendah, kawan Aishah , Nasuha menyertai Pertandingan Pidato sampai peringkat kebangsaan. Menang pula tu, nombor 3. Bila dengar suara dia timbul perasaan nak jadi macam dia. Jadi, apabila masuk Tingkatan 1, perasaan berani tu, tak ada lagi. Cuma berani untuk bersajak saja. Bila masuk Tingkatan 2, galakan daripada kawan-kawan serta keinginan diri telah membawa Aishah untuk menyertai pertandingan pidato. Aishah tak boleh nak nafikan bahawa Aishah ada harapan untuk kalah sebab bekas juara Pidato bintang kecil tahun lepas masih lagi menyertai pertandingan pidato utk tahun ini, Noreffa. Fuuh, suara dia  memang sedap maaa.

Apapaun AIshah akan buat yang terbaik. Sebenarnya, tadi ada pemilihan 3 terbaik. Tapi, sebab cikgu ada meeting terus tak jadi. Lega sangat. Hahaha. However, gentar itu masih ada.

Oh ya, result Aishah dah dapat semua dah. Alhamdulillah, kali ini dapat mantain kan result iaitu 7A 1B.
Yang paling tak sangka English Aishah A. Alhamdulillah. Pendidikan Islam turun sikit. Dulu 96, kali ini 91. Tak apalah, tak ada rezeki. Sejarah pula turun sampai  B iaitu 75. Kalaulah, kementerian tak suruh sekolah naikkan markah A kepada 80, mesti Aishah dapat staright As' kan. Mmmm, tahun depanlah.

Insyaallah. Doakan semoga pert. pidato berjalan dengan lancar. Kalau boleh nak menang, tapi no. 3 jadilah. Kalau no. 1 , nanti kena buat persembahan bintang kecil. Ketar, atas  stage.

Itu sahaja . Assalamualaikum 


Thanks For Reading شكران.

0 400 is kind-heart: