Ketahui Jantina Komputer atau Laptop ?

Assalamualaikum.

Nak kongsi sesuatu benda yang sangat menarik. Pernah tak kita tahu yang lappy/comp kita ni laki atau perempuan. Jadi, jom kita sama-sama bongkarkan...

Ikuti step di bawah :

1. Buka Notepad.

2. Copy kod bawah ni dan paste pada notepad anda
CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I Love You"
3. Kemudian, save as file tersebut dengan nama  love u.vbs. Semasa nak save pastikan type All Files.

4. Letak lah file tu dekat desktop anda. Dan cuba klik. Kalau suara yang keluar tu macam perempuan, perempuan lah, tapi kalau garau semacam, faham-faham lah.

Aishah dah try dah pun. Computer Aishah perempuan. Hehehe.
Yang Aishah warnakan oren tu boleh tukar dengan ayat yang lain. Seronok juga main dengan benda alah tu.


Itu sahaja. Jumpa lagi.
Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

8 400 is kind-heart:

AreFiSya Aien said...

komputer ain lelaki..hehe..best la cuba..

shera haifa said...

haha., laptop shera xbunyi suara pun..
pondan kot..
:)

Nor Aishah said...

@shera haifa
Pondan...Tak pernoh dngo lagi..hehehe

atien said...

nk share bolh?? t atien credit kt u ea..