Adik, Besar Nanti Jadi Al-Hafiz, Ya

Assalamualaikum

Detik-detik terakhir ini, Aishah nak buat entri tentang Muhammad Nazrin, my boyfriend ( mana ada, adik Aishah la ). 

Kelahiran Muhammad Nazrin dalam dunia ini telah menemabahkan lagi keceriaan keluarga Aishah. Ayah dan mama Aishah telah berazam ingin menjadikan Nazrin seorang Al-Hafiz apabila besar kelak. Aishah sangat menyokong kehendak mama dan ayah tu.

Aishah pernah dengar orang kata, 
Seorang Al-Hafiz ini boleh membawa sepuluh orang bersamanya masuk ke dalam syurga
Aishah berharap, adik dapat membawa Kak Cah ke syurga. Ya adik.
Semasa solat Maghrib tadi, Aishah sempat mengambil gambar adik Aishah tengah sembahyang. Hahaha. Bukan sembahyang betul pun. Budak-budak bukannya tahu apa lagi. Memang comel la Nazrin berkopiah.










Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

Hadiah untuk Pemenang No. 13 (Cursor)

Assalamualaikum..

Lama tak post entri tentang story kan. Tak ada idea nak post. Ada sebenarnya tapi malas...Nak cerita pasal AIshah sembelih burung, Aishah menang pertandingan badminton, Aishah dapat camera dan banyak lagi. Tapi, masa sangat tak mengizinkan.

Untuk hadiah kali ini, Puan Jieda menang cursor. Puan Jieda tak contact AIshah. Tak apa. Biar lah AIshah post saja. Kalau Puan Jieda nak, ambil saja link yang akan Aishah bagi.



Photobucket
http://i1214.photobucket.com/albums/cc494/noraishahnorrifin/JiedaPoint.png

Puan Jieda boleh lah tengok cara nak letak cursor tu dekat sini >>>>>  http://www.denganredhaallah.co.cc/2011/06/cara-nak-letakkan-cursor-sendiri-dalam.html

Itu sahaja..

Assalamualaikum..


Thanks For Reading شكران.

Hadiah untuk Pemenang No. 9 ( Doodle )

Assalamualaikum...

Labbaikallah Humma Labbaik.
Kita di Malaysia hanya boleh memberi lambaian sahaja kepada mereka yang berangkat ke Tanah Haram, Makkah Al Makarramah.
Bila pula tiba giliran kita untuk menjadi tetamu Allah ?

Ok, hadiah seterusnya dah pun siap iaitu kepada pemenang no. 9 , Laila.

Doodles yang Aishah hasilkan kali ini berupa pattern yang ketiga dalam karya doodles Aishah. Tengok mata dia lain sikit.



Tapi kalau Missz Laila tak suka mata macam tu, Ni dah Aishah sediakan mata besor gedabak...

Watermark untuk doodle ni lain sikit...Hehehe

Itu sahaja..Harap Missz suka..

Yang lain, AIshah masih menanti diri kalian untuk contact di Fb

Assalamualaikum





Thanks For Reading شكران.

Nak Tambah Author Blog Ni ?

Assalamualaikum...

GA Simple HOB merupakan perancangan terakhir Aishah untuk Blog Heart of Beauty. Aishah memikirkan tentang masa depan AIshah. Bukan soal kahwin tapi, soal PMR yang akan Aishah duduki tahun hadapan.

Jadi, Aishah rasa mungkin tahun depan Aishah tak akan active berblogging seperti tahun ini. Ada juga terlintas di fikiran nak pilih author baru untuk blog Aishah. Tapi, takut lah nak bagi dekat orang lain.

Nak tutup blog. Lagi lah tak mau. Susah payah, den jaga blog ni dan mengusahakannya dari awal tahun sampai sekarang, nak delete blog pula. Manyak lawa muka lo. :D. 

So, lebih baik, biar saja blog Aishah ni macam ni. Seminggu sekali buka , apa salahnya kan.

Pesanan khusus kepada yang baru menduduki PMR -
 Bergembiralah korang sebab dah abis exam. Dan Sengsara lah hidupku selepas ini..Mak tak mau naik form 3.

Itu sahaja, Assalamualaikum 


Thanks For Reading شكران.

Hadiah untuk Pemenang No. 50 (Tulisan Clipping Mask)

Assalamualaikum...

Post kali ini dikhuskan untuk hadiah pemenang GA SImple HOB yang baru saja akhir baru-baru ini. Jadi, ini ada hadiah untuk Marina Syahira . Dua hingga Tiga hari kami contact di FB, dan akhirnya ini lah hasil yang Aishah dapat buat. 

Marina inginkan ciri-ciri berikut ada pada tulisan clipping mask 

  • ayat : shahirachyz
  • corak : vintage :) nak warna pink please ?
  • saiz : sedang, takbesaa or kecik, sesuai letak kat sidebar
  • font : tulisann verdana  IKut suka

.
.
.
.

Sebelum


Selepas..



Kepada Marina, terpulang lah nak simpan sendiri atau buat apapun, Aishah tak kisah asalkan, Marina sudi ambil hadiah ini.


      Thanks For Reading شكران.

      Hadiah Untuk Huda ( Contest Blog Paling Kemas )

      Assalamualaikum...

      Keputusan untuk GA baru saja di update kan. Sampai sekarang Aishah tunggu pemenang di FB.
      Sambil tengah tunggu tu terlupa pulak contest yang Aishah huat dulu-dulu, pemenang tempat ketiga iaitu HUDA belum lagi dapat hadiah...

      Tak adil. Jadi, ini dia hadiah yang sangat simple tapi harap bermakna.



      NI pulak khas untuk birthday Huda ( 19.10 2011 ) baru-baru ini...Happy birthday, friends...
      May God Bless You.


      Itu sahaja...

      P/S - Kesemua pemenang GA Aishah , hanya 30% saja yg contact aishah..I'll wait 4 u until November.

      Assalamualaikum



      Thanks For Reading شكران.

      Keputusan Bagi Simple GA HOB

      Assalamualaikum..

      Kalau dahulu masa sering mengejar manusia, sekarang manusia mengejar masa. Itu menunjukkan betapa sibuknya manusia hari ini menguruskan kehidupan duniawi mereka. Ok lah straight to the point, 


      2X CURSOR UNTUK 2 PEMENANG BERTUAH

      1. Nombor 13
      2. Nombor 93
      5X DOODLES UNTUK 2 PEMENANG BERTUAH

      1. Number 9
      2. Number 100
      3. Number 115
      4. Number 110
      5. Nombor 26
      1 Watermark

      1. Nombor 55
      4X Tulisan Clipping Mask

      1. Nombor 106
      2. Nombor 59
      3. Nombor 50
      4. Nombor 92
      3X Top Up RM10.00 ( By Afifah Alias  )

      1.  Nombor 70
      2. Nombor 109
      3. Nombor 67
      4X Top Up RM5.00 ( By Afifah Alias )

      1. Nombor 120
      2. Nombor 25
      3. Nombor 16
      4. Nombor 103
      5. Nombor 115 ( Utk peserta nombor ini anda akan menangi satu doodle )
       1 biji Red Niemonster (Felt craft doll saiz 12cm X 12 cm) (By Ninie )

      1.  Nombor 71
      1 biji Gendix Doodle Doll  (10cm X 10cm) ( By Ninie )

      1. Nombor 136
       1 special doodle utk pemenang ( By Ninie )

      1. Nombor 79
       5 doodles from Niedoodle series ada nama setiap pemenang. ( By Ninie )

      1. Nombor 111
      2. Nombor 77
      3. Nombor 39
      4. Nombor 49
      5. Nombor 64

      Akhir kata, terima kasih kepada yang sudi menyertai Giveaway Simple ni. Penyertaan amat menggalakkan. Sasaran Aishah hanya 50 orang saha tetapi, penyertaan kali ini sangat mengejutkan sehingga mencapai 100 dan ke atas. Setinggi-tinggi penghargaan diucapkan.
      Kepada yang sudi menaja Giveaway Aishah kali ini, jasa anda akan sentiasa dikenang. Aishah ingat nak buat sesuatu untuk kedua-dua blogger tu. Tengok lah ya, Eyfa, Ninie.

      Yang menang, tu contact lah dengan yang sponsor tu ok....
      Yang menang hadiah Aishah, Contact dengan Aishah dekat 

      Oleh sebab hadiah berbentuk image sahaja, jadi hadiah akan diupdate dekat blog HOB. FB cuma contact tentang ciri-ciri atau kehendak pemenang sahaja.

      ATTENTION !!!!!!
      Sekiranya, ada antara pemenang hadiah Aishah tak contact dengan Aishah sehingga 31 / 11 / 11, Aishah akan tukar pemenang.

      Itu sahaja, Assalamualaikum


      Thanks For Reading شكران.

      Free Doodles 2

      Assalamualaikum....

      Letihnya hari ini sebab baru balik dari Kem Jati Diri Mukmin. Kem ni sebenarnya ialah kem yg paling tak best yang pernah Aishah hadiri. Tetapi kem ini adalah satu-satunya kem yang telah memberi semangat berani dan yakin pada diri.
      Semangat itu hadir apabila Aishah disuruh untuk menyembelih burung puyoh, Ketar tangan pegang pisau, bila tengok burung tu pejam mata lagi tak sanggup. Sebebnarnya, kem ni untuk amali penyembelihan Form 4. Tapi, kami dijemput sekali. Daatlah peluang menyembelih. 

      Sebelum ke kem ada sedikit doodles yang telah direka.
      Jadi, ni untuk pembaca , kalau disimpan pun nak buat apa, lebih baik sebarkan.







      Tak cantik mana pun. Yang last ni yang paling cacat. Simple saja.

      Itu sahaja 
      Assalamualaikum


      Thanks For Reading شكران.

      Catatan Baru

      Assalamualaikum...

      Lama nya, tak buka blog. GA pon berantakan. Ok, esok hari last GA tau. 

      Result untuk GA Aishah akan postkan pada hari Sabtu atau minggu depan. Sebab, esok Aishah sertai kem Jati Diri Mukmin dekat sekolah sampai hari Jumaat. SO, mungkin, sibuk sikit. Ala exam, dah habis. busy apa.
      Tak pa laaa...

      Bercakap pasal exam, hari ni Sejarah dengan Agama Islam. Just one word can describe both of them ' HARD '.
      Memang payah yg amat. Waktu agama tu boleh tahan tapi, masuk ja Sejarah rasa macam nak nangis pun ada. 
      Kawan Aishah, AIzat sanggup tidur pukul 4 pagi nak study sejarah. Aishah ingat mesti dia boleh jawab. Tapi, dia pun kata senang.

      Hahahaha.....mak tolong. 
      That's all. Jumpa hari sabtu nanti k.

      Bye, Assalamualaikum


      Thanks For Reading شكران.