Tutorial Background Blockquote

Assalamualaikum...

Semalam, Aishah langsung x buka tenet sebab tak ada line. Bila buka ja pagi tadi, ada request tutorial. Hehehe. Aishah buatkanlah. Sebenarnya, tuto ni boleh search dekat google. Banyak sangat.
Tutorial ini direquest oleh Cik Intan.

Senang ja. Pembaca sekalian cuma kena tengok betul-betul kod yang diberikan ok..

1. Design > Edit HTML

2. Cari kod ini
.post blockquote{
3. Kalau tak jumpa, cuba cari kod blockquote.

4. Lepas tu, copy kod bawah ni dan paste selepas kod yang cari tadi

background:url(URL GAMBAR);
padding:5px;
border:3px solid #CC3399;
5. Kalau nak bagi bentuk yang lain-lain...bolehlah letakkan kod bentuk tersebut di bawah kod border tu.

6. Dah siap


Semoga berjaya

Kalau nak buat flash blockquote..tengok lah di tempat lain...Aishah tak suka flash ni. Hehehe..Banyak lagi orang yang buat tuto..

Assalamualaikum





Thanks For Reading شكران.

0 400 is kind-heart: