Cara Mudah Lukis Doodles Guna Paint

Assalamualaikum...

Hari ini, Aishah nak ajrkan cara nak lukis doodles guna paint. Kalau dulu, Aishah lukis doodles guna paint. Sekarang ni, Aishahh dah tahu nak guna PS jadi, Aishah pakai Photoshop jer lah...

OK, Aishah tunjuk step yer..Ingat nak wat video..Tapi, tak jadi..Hehehe

Step 1
Mula mula buat bulat unutk lukis muka.. Mata pensel tu kalau boleh jangan besar sangat sebab nanti nampak ketidak rataan doodles tu.

Step 2
Lepas tu, padam bahagian atas muka dia sebab kita nak buat bentuk tudung yang tajam.

Step 3.
Buat curve dekat bahagian atas muka..Buat lah tajam mana yang anda suka.

Step 4
Kemudian, buat satu bulatan untuk membentuk tudung. Tu tudung yang paling simple. Kalau nak tudung shawl...Padam sebahagian tudung dan buat satu lenkungan untuk membentuk lilitan tudung.

Step 5
Luksi mata pula. Buat bulat besar kemudian buat bulat kecil dekat dalam mata tu. Baru nampak cute.

Step 6.
Next, lukis blusher dan mulut. Blusher tu buat bulat ja. Mulut...Buat satu garisan lepas tu lengkungan . Kalau boleh jangan lah besar sangat..Lagi kecil lagi cute.

Step 7. 
Gunakan kaedah lengkungan dan garisan untuk membentuk baju seluar dan tangan dan kasut.


Step 8.
Akhir sekali, warna...Nak warna tu ikut suka lah ....Warna kulit pun ikut suka.

TIPS....Menurut pngalaman aishah, bentk pinggang yg kecil sangat tak cantik...Biar besar...Percaya lah...Doodles tu akan nampak normal.

BAwah ni ada beberapa doodles yg Aishah lukis guna paint. JAdi, jangan ingat paint tak boleh guna utk buat doodles,










Itu sahja...Harap dapat membantu anda

Assalamualaikum













Thanks For Reading شكران.

6 400 is kind-heart:

CikHoneyBee said...

wah.. menarik! nanti nk cbe try la.. thx 4 tips aishah :)

Mimi Shamimi said...

comelnye!!