Beraya di Hari Syawal yang Ke-11





Assalamualaikum dan Salam Sabtu.

Tahu tak Hari Raya Aidilfitri ini hanya disambut sehari sebagai tanda kemenangan. Manakala Hari Raya Aidiladha disambut selama 4 hari. Ini bermakna dalam Islam Hari Raya Aidiladha ialah sambutan hari raya yang paling besar. Tap, kita manusia terlebih excited sampai sebulan kita beraya.
Padahal puasa entah apa-apa.

Tadi, pun Aishah sempat beraya di rumah kawan Aishah. Memang tak pernah sampai lagi walaupun dari sekolah rendah berkawan.

Aishah pergi dengan kawan Aishah iaitu Aizat ke rumah Ismalini.

Aishah tak tahu nak tulis apa so, kita tengok gambar jer lah..





Inilah dia tuan rumah...Mak Lini sangat sporting. Memang riuh lah umah Lini tadi.




Adik dengan kakak yang sangat cute

Budak tu pandainya dia cakap...Pelat Indon



Punya lah zoom out semata-mata nak ambil gambar Nouriishah sekali ( baju merah )


Blurrrr.


Walaupun Aishah dengan Aizat sahaja yang datang tadi, tapi, serius suasana yang sangat happy jelas kelihatan. Aishah dah cakap mak Lini sangat sporting. 
Kami dilayan dengan mesra...Masakan Bakso yang paling best..Mak Lini kata kalau tak tambah nanti waktu balik tersadung dekat pintu....Tapi, ALhamdulillah, balik tadi tak tersadung pun.

Hehehe..Seronok sangat. 
Suasana rumah tersebut akan best kalau tetamu dia best. Tapi kalau tetamu dia pemalu yg amat, maka sunyi la suasana.

Dan orang kata tetamu itu akan dilayan dengan lebih mesra sekiranya tetamu itu sedikit. Memang pon. Kami siap diberi RM 5 sebagai duit raya.
Kalau yg datang tadi sepuluh orang, rasanya RM 1 saja apa.

Apa-apapun...Thanks to Lini, kerana jemput.And thanks juga kepada Mak Lini dan adik-adik Lini yang sangat sporting.

Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

0 400 is kind-heart: