Cara Letak Icon Menarik Sebelah List

Assalamualaikum..

Tak sangka ada tutorial request lagi. Sebenarnya, Aishah dah malas nak buat tuto  tapi, ada request hehehe.
Nampak tak yg Aishah bulat tu...Ha, list tu lah yang dimaksudkan. Ok, Caranya mudah sangat, cuma pembaca sekalian kena cari saja icon tu.


1. Posting > New Post

2. Lepas tu, ada nampak tak dekat bahagian kita nak tulis entri tu, ada Compose dengan Edit HTML. 


3. Sekarang Cuba klik Edit HTML

4. Lepastu, Letakkan Kod HTML bagi icon yang nak diletakkan pada bahagian Edit HTML tadi. Ingat kod HTML bukan Direct LInk.

5. Dah letak, kemudian. Cuba klik Compose balik, mesti ada icon tu kan.

Senang ja kan. Kita cuma kena pandai main kod ja.


Assalamualaikum





Thanks For Reading شكران.

0 400 is kind-heart: