MEGA GIVEAWAY BY YANA , ARISA & HANAN

Assalamualaikum....

Aishah join Mega Giveaway ni. Memang gempak laa GA ni, punya banyak hadiah,...

Nak join, klik banner di bawah

Bawah ni ialah senarai sponsor..



    [ keychain sarawak 3 & doodle 1 ]
    [ edit full blog ]
    [ accesories gelang tangan ]
    [ header 5 ]
    [ edit full template blog ]
    [ necklaces garden3 & contact lens / wajib like page ]
    [ header & edit full blog ]
    [ topup RM 20 ]
    [ topup RM15 ]
  • FARAHIN [ edit full blog ]
    [ doodle 2 girl & 2 boy ]
    [ header 2 ]
    [ toup RM18 ]
  [ header + opening notes + GIF photo as request by the winner ]  
  • YANA ELYANA
  •  [ header 1 & promote blog for 24 hours ] 
APIT [ doodle ] 
  • ANIS ATHIA
  •  [ shawl  & t-shirt for boy RM20 setiap satu ]


Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

Cara Letak Icon Menarik Sebelah List

Assalamualaikum..

Tak sangka ada tutorial request lagi. Sebenarnya, Aishah dah malas nak buat tuto  tapi, ada request hehehe.
Nampak tak yg Aishah bulat tu...Ha, list tu lah yang dimaksudkan. Ok, Caranya mudah sangat, cuma pembaca sekalian kena cari saja icon tu.


1. Posting > New Post

2. Lepas tu, ada nampak tak dekat bahagian kita nak tulis entri tu, ada Compose dengan Edit HTML. 


3. Sekarang Cuba klik Edit HTML

4. Lepastu, Letakkan Kod HTML bagi icon yang nak diletakkan pada bahagian Edit HTML tadi. Ingat kod HTML bukan Direct LInk.

5. Dah letak, kemudian. Cuba klik Compose balik, mesti ada icon tu kan.

Senang ja kan. Kita cuma kena pandai main kod ja.


Assalamualaikum





Thanks For Reading شكران.

Tutorial Buat Scroll Bar Berwarna

Assalamualaikum...

Hari ini ada request tutorial. Dia tanya macam mana nak buat scroll bar yang warna hijau biru tu.

Caranya mudah sangat.

1. Dashboard > Design > Edit HTML

2. Tick expand widget template.

3. Search kod  ( tekan ctrl +F utk mudah cari )
]]></b:skin>

4. Lepas tu, copy kod bawah ni dan paste dekat atas kod yang cari tadi
 ::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 15px;
background: #99FF00;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: #99FFFF;
border:3px solid #99FFFF;
-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
}
 Warna merah tu, boleh tukar sendiri warna. 
Biru pulak bentuk scroll bar. Kalau nak tukar pun boleh. 


Itu sahaja Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

Contest Junior Doodlyn

Assalamualaikum...

Hari ini, Aishah ada terserempak dengan satu contest ni. Macam best. Aishah sengaja nak join. 

klik banner utk join

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Aishah nak tag 
Huda
Yana



Aishah baru lagi dalam dunia doodles ni. Jadi, ada sedikit cacat cea, sana sini.



Itu sahaja

Assalamualaikum



Thanks For Reading شكران.

Hohoho...Balik Kampung

Assalamualaikum..

Sedar tak sedar sekarang ni kita sudah berada di 10 malam terakhir Ramadhan. Sedih kan bila tetamu kita nak tinggalkan kita. Semasa Penyelia pertang berucap, beliau ada berkata...

Bayangkanlah, Ramadhan iaitu tetamu kita datang pada 1 Ramadhan tanpa meminta apa-apapun daripada kita. Malah, dia datang membawa tawaran kepada kita. Sekiranya kita menerima tawaran tersebut, ganjarannya adalah berlipat kali ganda. Tetapi, tidak lama lagi tetamu ini akan meninggalkan kita. Amat rugilah sekiranya kita tidak mendapat apa-apa daripadanya
Aishah rasa macam nak nangis tau waktu tu.

Tak apalah. Lagi beberapa hari dah pun nak raya. Keadaan jalan raya sangat sesak kan. Polis pun dah ada di merata-rata sampai boring nak tengok baju hitam depa kan.
Hehehe, gurau saja,



Aishah pun akan balik raya, tapi hari Isnin ni. Lambat lagi. Kerja sekolah pun banyak yang belum siap. Hati berdebar-debar nak tunggu result lepas buka sekolah.



Kepada yang nak ambil UPSR, jangan enjoy sangat tau. Lepas raya, korang terus exam. Hehehe. Makan ketupat ngan lemang dulu , biar puas. Nanti waktu exam, dok teringat orang rumah tengah makan lemang dengan rendang, MMMMMmmmm. 




Itu sahaja ...Assalamualaikum




Thanks For Reading شكران.

Free Doodles

Assalamualaikum...

Hari ini ada sesuatu yang free. So, kalau ada yang sekarang ni nak design header ataucursor dll bolehlah ambil doodles bawah ni.

Ni adalah antara doodles yang tidak bertudung yang Aishah buat buat. Payah jugak lah. Tapi orang kata belum cuba belum tahu.

Sesiapa yang nak ambil tidak perlu credit pun. Tapi, tinggalkan jejak anda pada bahagian komen.

Ni dia, hasilnya,



Aishah menagku, doodles ni tak lah sehebat doodles Cik Dil dan Nad. Tapi, Aishah try.

Ambil lah ya. Aishah sangat alu-alukan


Thanks For Reading شكران.

Baru Sehari Exam, Rasa Macam Nak Pecah Kepala

Assalamualaikum...

Esok cuti laa. Hehee. Hari ni, 1st day exam. 
Buat pertama kalinya P. Islam , Geo dan BM 1. Bayangkan.. Astaghfirullah,

Time Agama tu boleh tahan lagi. Lepas rehat ja. Rasa takut sangat. Geografi memang serius payah.
Bm, surely tak baca langsung. Hehehe.

Maklumlah. 

Itu sahaja.
Jumpa lagi, hari Khamis ok.

Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

Belog Nadhirah 1st Giveaway


Assalamualaikum...

Siapa tak kenal dengan belog ni...Nama glamour nya ialah Cik Nad. 

Aishah suka jenjalan kat blog tu sebab doodles muslimah yang dilukis sgt comel..

Nak join tak..Klik banner tu.

Aishah join this GA. Dengan harapan boleh  menang. Insyaallah.

Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

Koleksi Doodles Bagi Freebies Doodles Lepas

Assalamualaikum...

Doodles hari-hari kan. Sebenarnya, apa yang hebat sangat doodles ni sampai kalau nak tempah pun sampai 3 hinggit. Beli dua batang ais krim kacang pun berbaloi.

Tu lah, AIshah menawarkan khidmat *konon, melukis doodles. Jadi, siapa yang nak saja Aishah buat ikut warna kesukaan masing-masing. 
Jadi, masa untuk free dah tamat. Dan mungkin nanti Aishah akan buat lagi, Insyaallah.

Ni koleksi doodles nya..

Kpd Anis Amira



Kpd Nurul Huda






Kpd Yana 





Aishah baru belajar ja. Sebab tu ada perbezaan kan. Ada yg cantik ada yang biasa.

Aishah minta maaf kalau ada yg tidak memuaskan hati.
Permintaan untuk doodles dengan ini ditutup. Aishah akan kembali berblogging pada cuti Raya. Hehehe

Selamat Bemain Bunga Api.

Jangan main mercun buluh sudah.

Assalamualaikum







Thanks For Reading شكران.

Last Doodles to Cik Gugu

Assalamualaikum..

Kesempatan yang sedikit ini Aishah gunakan untuk menunaikan janji Aishah. Akhirnya, doodles free time dah pun tamat. Ok, lepas Aishahtunjuk doodles untuk Cik Gugu ni, Aishah akan pamerkan semua doodles yang telah di request ok.

Cik Gugu request doodles biru-biru.
Nama Cik Gugu terpamer pada baju doodles tu ok.

Simple saja...Hehehe..
Aishah baru lagi dalam dunia doodling ni. Insyaallah, Aishah akan improve dari hari ke hari

Assalamualaikum..





Thanks For Reading شكران.

Freebies Doodles

Assalamualaikum...

Hai semua...Aishah baru sahaja mempelajari teknik terbaru membuat doodles..Dan Hasilnya boleh tahan sahaja.

Simple sahaja kan...

Sebenarnya ada banyak lagi warna...

So, kalau ada yang teringin doodles warna lain menjadi milik anda sila letakkan url blog anda berserta warna doodles yang anda inginkan..

Warna-warna yang disediakan..
Merah Purple
Biru Biru
Kuning Oren
Oren Oren
Hijau Hijau
Hitam Kelabu
Kelabu Kelabu

Itupun kalau nak...
Tamat sehingga 6/8/2011
Tamat sehingga 10/8/2011

So, Aishah akan buat entri tentang hasil untuk anda itu pada hari sabtu larh ..
Tarikgh ditukar kepada minggu hadapan iaitu 13/8/2011

Kalau ada yang teringin, ayuh .. Aishah akan buat sebaik mungkin..
Insyaallah..

Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

Jom Join Bloglist 20 SuperTeddy

Assalamualikum..

Time untuk join contest, GA dan segmen balik.

Jadi, kali ini, Aishah join.....


Kalau ada yg teringin nak join...

Klik banner yang comel tu

Tempat terhad untuk 20 terawal..

Itu sahaja 
assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

#1 GIVEAWAY SIMPLE : NASZ RANDOM CHOICE


Assalamualaikum

Jom join contest ni..
Tepat jam 10.30 malam...9/8/2011 maka, tamatlah GA ni.

So, jom la join cepat...
Dapat keychain tu..

Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

One More Doodles Request

Assalamualaikum...

Boringnya, tak tahu nak post apa. Aishah mengatasi masalah bosan ni dengan melukis doodles request daripada Yana.

Warna pink katanya. Jadi, Aishah balun saja.
Yana kata nak tangan melambai, tapi Aishah malas..Hehehe, so, Aishah buat tangan yang biasa sahaja.

Hasilnya gini aja..

Klik untuk Besar...

Harap suka, jangan risau, doodles ini tidak akan dicuri kerana AIshah ada letak nama YANA denagn lengan baju tu..

Itu sahaja..

p/S...ADa saturequest lagi dari Cik Gugu

Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

Doodles untuk Aina dah siap...

Assalamualaikum...

Semalam ada lagi dua request doodles iaitu daripada 

Yana 

Jadi, hari ini Aishah hanya sempat buat untuk Ain sahaja...

Dia request colour Hitam Kelabu...
Orang kata hitam itu menawan heheheh..

Ok, doodles untuk Ain, Aishah buat waktu free. Insyaallah, tak ada cacat cela di mana-mana

Jeng Jeng


Aishah baru belajar buat doodles ni so, maaf kalau tak cantik...
Hanya ini yang Aishah mampu.

Assalamualaikum

P/s...Yana punya doodles Aishah akan buat secepat mungkin...


Thanks For Reading شكران.

Doodles Dah Siap

Assalamualaikum....

Hari yang lepas Aishah ada kata yang Aishah nak bagi free doodles kan. Dan tarikh tamatnya minggu depan.
Bila difikirkan, Aishah dah nak exam, mungkin tak ada masa nak buat so, Aishah akan publishkan doodles tu sekarang.

Yang meminta doodles free hanya dua orang.
Doodles yang dihasilkan tidak sama tau. Jadi, kalau ada yang tak puas hati, Aishah minta maaf.

iaitu

Untuk Anis Amira..DIa request Merah Purple. Jadi, hasilnya macam ni sahaja yang Aishah boleh buat. Jangan risau, doodles anda tidak akan dicuri kerana ada tag nama dekat doodles tu.
KLIK UNTUK MENDAPATKAN SAIZ SEBENAR

Biasa sahaja kan..Untuk doodles ni akesori yang Aishah letakkan ialah Ribbon

Untuk Huda pula dia request warna Biru Biru. Untuk doodles ni pun Aishah ada tag nama dekat doodles tu.
Hasilnya..
Doodles ini mempunyai ekesori .... Cermin mata...Nampak hot la sikit..
Maaf sebab tak buat tangan lambai....Waktu ni tgh kalut...Heheheheh..Kalau nak tangan lambai boleh inform..Aishah akan buat..Kih2
Itu sahaja..Sebarang ketidak puasan, Aishah minta maaf.

Kalau ada yang nak lagi boleh request di sini. Cepat sebelum terlambat..Heheheh..Kalau request selepas 8/8 masih diterima cuma Aishah akan publishkan lambat sebab Exam..


Assalamualaikum






Thanks For Reading شكران.

Cik Bunny Nak Bagi Iklan Percuma

Assalamualaikum...

Aishah telah dijemput oleh Cik Bunny untuk join Segmen Cik Bunny ni. Looks Interesting.


Klik banner if u would like to join

Jom lah join. Kalau contestant kurang 15, batal...Oh tidak...Join la ok.

Ganjaran yang sangat menarik.

Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

Dah Bayar Zakat Fitrah Belum ?

Assalamualaikum...


Topik ni sangat sesuai dengan bulan Ramadhan. Betul tak.
Kebetulan, hari Rabu kelmarin Aishah belajar tentang zakat fitrah. Pening kepala dibuatnya.

Berapa agaknya bayaran zakat pada tahun lepas ?
Kalau tak silap Aishah RM7.00 kan.

Jom kita jawab persoalan di bawah...

Sekiranya bayi dilahirkan pada pukul 6.00 petang, 29 Ramadhan. Waktu berbuka puasa ialah jam 7.20 petang.
Adakah diwajibkan ke atas bayi tersebut untuk membayar zakat?
WAJIB. 
Kenapa wajib pulak ?
Sebab bayi tersebut hidup atau bernyawa pada waktu berbuka puasa.
Kalau bayi tu mati balik waktu pukul 7.40 petang ?
Bayi tu still kena bayar zakat. Senang cerita, kita pegang kepada konsep bayi tu hidup waktu buka puasa. Kalau waktu buka puasa dia hidup, secara automatik, bayi tersebut diwajibkan membayar zakat. 
Waktu Aishah belajara topik ni memang rasa macam nak pecah kepala. Tetapi berkat ajaran ustazah dan kawan yang tak jemu suruh Aishah bayangkan , Alhamdulillah akhirnya masuk pun dalam kepala otak.

Semoga info yang  Aishah kongsi kali ini boleh dijadikan ilmu yang bermanfaat.
Sekiranya ada kesilapan sila perbetulkan.

Sesungguhnya, segala yang baik itu datang daripada Allah,
Manakala yang kuran itu daripada kelemahan Aishah sendiri.

Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

Mega Giveaway by Yana & Cik Putih

Assalamualaikum...


GA ni ialah GA yang sangat best tau tak...Kenapa eek ??
Banyak sangat yang nak sponsor untuk GA ni.

Senarai Sponsor :

  • Scarf Sweethoney
  • Wirda Azurainie.
  • Droplet House *semua peserta tlg LIKE di ALBUM ni*
  • Lens Mania
  • Ayu-Raudhah Shawlstore
  • Nora Nabella
  • Applepinkbow
  • Syafeika Edora
  • pixel mania
  • Wan Hazel
  • Momo Chan Collection
  • NHL Colloection
  • Kei Seinchi
  • Sya Razali
  • Aimi Craft
  • Habibi Hamid
  • Shawl Az
  • Imann Abdul
  • Aan Boutique
  • KZ Nabihah Boutique
  • Ciktiqz Adamaya
  • Tri Fa
  • Kittyshawls


    Banyak kan..SO, apa tunggu lag, jom la join..
    Klik ja banner tu, kalau nak join
    Assalamualaikum



Thanks For Reading شكران.

Alhamdulillah. Menang Tempat Pertama

Assalamualaikum...

Selepas balik dari sekolah dalam pukul 5.30 macam tu. Mestilah tension kan. Aishah terus mandi then buka lah blog.
Aishah check komen ada yg bagi link tentang pemenang..Happynya Aishah.

Aishah menang no.1
Aishah sebenarnya x harapkan hadiah langsung.
Tetapi kalau penganjur nak bagi, Aishah terima seadanya.

Geren ya, ayat Aishah. Moga-moga,
Aishah boleh buat ayat yang geren macam tu lagi..



Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.