Lari atau Jalan 1 Malaysia ?

Assalamualaikum...

Mesti ramai yang pagi ni kena pergi sekolah kan. Maklumlah, ada "larian" 1 Murid 1 Sukan 1 Malaysia. Jadi, Aishah tadi sangat bersemangat nak pergi sampaikan bangun lewat. Tapi alhamdulillah sampai tepat pada waktunya. Apapun kita mesti punctual kan...

Lepas tu bila dah sampai, cikgu beri sedikit maklumat dan km melakukan warm up. Aishah tak rasa apa yang Aishah dan rakan-rakan yang lain buat tu warm up sebab diiringi music. So, Aishah boleh katakan itu ialah aerobik. Dah siap semua tu. Form 1 pun dilepaskan selepas itu 2, 3,4 dan 5. Form 6 relax menjaga junction tertentu. Sepanjang 2 kilometer track, Aishah dan semua rakan yang lain hanya BERJALAN KAKI. Malah, kalau kami lari, cikgu akan kata " tak payah la nak lari kuat sangat". Jadi, apabila tiba di sekolah semua, perasaan nak minum air langsung tak ada.

Sesungguhnya, memang best la jalan 1 Malaysia ni. Lepas dah selesai lari, seluruh warga Badlishah harus menghadiri aktiviti kokurikulum, sememangnya aktiviti itu adalah aktiviti yang Aishah paling tak suka. Memang boring sangat sepanjang aktiviti...Cuma relax.

Balik rumah ja, terus lena...Tu yang AIshah baru update sekarang..Hehehe
Itu sahaja daripada AIshah .. Just nak kongsi pengalaman...Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

0 400 is kind-heart: