Cara Nak Meletak Widget Sendiri Dalam Blog

Assalamualaikum....
Aishah sengaja nak buat tutorial ini untuk semua. Tetapi kan Aishah dah kata salah satu hadiah contest ialah welcome to my blog widget. So, nanti bila dah dapat tu macam mana pulak nak bagi dia terapung kat tepi blog ??? Ikut cara ni.

1.  Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript

2. Copy kod ni dan paste dekat ruangan content tu
<script language="JavaScript" src="http://adiwidget.com/js/adibottom.js" type="text/javascript"> </script> <script language="JavaScript" type="text/javascript"> cot("URL Widget") </script>
3. URL WIDGET tu letak la direct link gambar/widget kita tu ok....

Semoga Berjaya

Assalamualaikum


Thanks For Reading شكران.

2 400 is kind-heart:

Afiqah Annuar said...

nak tnye..

graphic gifs yg cecntek na amek kat mne eyk.?
selain http://glitter-graphics.com?

Nor Aishah said...

Aishah dah hantar dekat shoutbox fiqah