Buang Border Image ( hanya untuk template macam AIshah )

Assalamualaikum.

Aishah kan baru tukar template. Jadi, template ni, menyebabkan image yg Aishah letak jadi berborder...So, Aishah search dekat google and Aishah jumpa satu tutorial ni kat HannaFauza's Blog.
 Jadi, Aishah nak share la kat semua orang. Ok. Kalau nak ikut..Tengok bawah ni

1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Template

2. Kemudian, tengok bawah sikit dan jumpa kod macam ni kan..
.BlogList .item-thumbnail img {
 padding: $(image.border.small.size);
  background: $(image.background.color);
  background: $(image.background.color);
  border: 1px solid $(image.border.color);
 -moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
 -webkit-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
 box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
3.  Yang warna merah tu, gantikan dengan 0.

Itu sahaja..Sebelum tamat tutorial ni..AIshah nak ucapkan terima kasih kepada hanna sebab dah buat tuto ni..

Assalamualaikum




Thanks For Reading شكران.

0 400 is kind-heart: