Background Post Body

Assalamualaikum..

Tadi, Aishah cari tutorial tentang background untuk post body. Aishah try n try tapi tak jadi. Lepas tu Aishah ada jumpa satu formula ni. Kalau siapa yang tak boleh tu to ni, ikut yang no.2 punya ok.

Teknik 1

1. Design > Edit HTML 

2. Search kod ni
#content-wrapper {
3. Kemudian, copy kod bawah ni dan paste dekat bawah kod yang kita cari tadi
background : url(URL GAMBAR);  
4. Gantikan url image tu dengan url gambar pilihan masing-masing.

Teknik 2

1. Design > Edit HTML

2. Cari kod ni
$(content.background.color.selector) {
3. Kalau tak jumpa juga kod tu, cari kod ni ( kalau cari kod ni, scroll sampai jumpa kod untuk header. Sebelum masuk kod tu, copy paste jer kod yang akan aishah bagi nanti.)
/* Content
 4. Dah jumpa kod nya, kalau perasan bawah dia ada kod macam ni kan

  background-color: $(content.background.color);
5. Ok, gantikan kod di atas dengan
background : url(http://i1216.photobucket.com/albums/dd380/hafizah940903/bckgrnd.png);
* yg warna merah tu, pembaca boleh gantikan kod gambar yang disukai....

Harap tutorial ii dapat membantu...Para bloggers yang mengikuti sekalian

Assalamualaikum 





Thanks For Reading شكران.

0 400 is kind-heart: