Tab Sendirian Berhad


Tab tu yg macam dlm gambar kat atas tu..nampak tak, kalau x nampak klik kat gambar tu ok....
cara-caranya :

1. Mula-mula, kena buat dulu tab tu sama ada buat dekat photoshop atau mana-mana pun. Tapi yg tak ada photoshop, pakai Paint pon boleh. 

2. Dah siap...save kan gambar-gambar tu ke dalam my picture.

3. Lepas tu, gambar-gambar tadi, di uploadkan ke dalam photobucket. So, nak buat ni mesti ada photobucket la.. Sbab apa..sebab kita nak ambik url gambar tu.

4. lepas dah siap, Dashboard > Design > Add A gadget

5. kat situ korang isikan url gambar- gambar tu..contohnya macam yg dikotakkan tu ja...bila nak letak url gambar yg seterusnya, press enter baru letakkan url gambar yg seterusnya..ok
klik utk besar

6. Sekarang, kalau perasan, dekat atas tu ada Rich Text kan...haa, u all klik yang itu ..dan dia akan keluar macam ini


7. U all, highlightkan satu persatu gambar tu... and create link...macam mana...juz klik seperti yg dalam kotak  hitam yg ada dalam gambar atas tu...

8. Kalau yg tab tu untuk home, so buka home untuk blog u all dan copy link untuk home macam yang dikotakkan dgn kaler merah tu..tau kan..copy ja link tu and isikan dalam tempat yang dia suruh enter url..ok..begitu juga seterusnya.

klik utk besar

9. Lepas tu..siap...kalau nak bagi tab u all tu center juz tambah kod ni di permulaan dan last punya tab ok ..contoh..boleh tgok kat gambar yg second...ada ayat center kat awal sekali kan...
<center/>
10. Kalau nak tambah gambar macam rama-rama tu...juz letakkan url dia di tempat yg u all nak..contohnya gambar tu nak diletakkan di antara home dgn owner so, letakkan sama ada selepas home atau sebelum owner..kalau letakkan kat dua-dua tu ponn boleh tp dia akan kelaur dua gambar la...ada faham

SIAP...SEMOGA BERJAYA 






Thanks For Reading شكران.

0 400 is kind-heart: