Scroll Box untuk Bloglist

Assalamualaikum, Aishah buat tuto ni sebab nanti kan Aishah nak senaraikan banyak bloglist so, Aishah nak cari la cara nak buat scroll box. Jadi, semua boleh tengok tak payah klik continue atau apapun. Nanti baru Aishah try...

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template

2.  Then, cari tajuk bloglist korang. (tekan CTRL =F )Macam mana nak cari tajuk tengok bawah ni
yang dikotakkan tu lah tajuk. Ok,

4. Bila dah jumpa tajuk tu, cuba tengok kat bawah sikit, ada code ni kan
<div class=’widget-content’>
5. Jumpa dah. Ok lepas tu ganti kod tadi dengan kod ni
 <div class='widget-content' style='overflow:auto; width:220px; height:400px;'>
6. Preview dulu. Baru save.
* yang warna merah tu untuk bergantung pada saiz ok.



Thanks For Reading شكران.

1 400 is kind-heart:

faizlaster said...

nice tutorial...^^